Изборът на гърненце за бебока

>> Friday, December 11, 2009


Ако все още не сте купили гърненце, вече е крайно време да го направите. Може да се спрете и на специална седалка, която се закачва за вашата тоалетна чиния. Подгответе се и с достатъчно бельо – ще ви трябва, когато решите да махнете памперсите.

Изборът на гърнета вече е доста голям, но освен чисто естетическите качества не забравяйте две важни неща:
- гърнето трябва да е достатъчно здраво. Избягвайте твърде сложните системи по гърненцето. Всичко което не е здраво закрепено може да бъде счупено – детето ще прекара доста скучни моменти на гърненцето.
- Гърнето трябва да се почиства лесно. В последно време забелязвам по магазините някаква странна мода – гърненца с дръжчици и капачета. Като родител аз не бих допуснал пълно гърне да престоява с часове в детската стая и не мога да си обясня нуждата от капаче. Всички тези усложнения могат да бъдат и пречка при почистването на гърнето.

Добра идея е, да купите гърнето заедно с детето. Ако има нещо, което не му харесва в гърненцето (а, повярвайте никога не можете да знаете какво може да бъде заклеймено като нередно от две-три годишно дете) то може да провали цялото ви обучение.


Доста деца вместо гърненце, започват директно да се учат на детска седалка на тоалетната за възрастни. Обикновено, обаче това са малко по-големи деца, които могат да стоят стабилни дори и без опора на краката (или с малко столче). Наличието на по-големи братчета и сестрички може да стимулира и вашето дете да иска директно да ползва тоалетната за възрастни. В такъв случай, трябва да сте сигурни, че сте подбрали стабилна и лесна за прикачване детска седалка. Може би най-важният критерий тук е седалката да стои неподвижно върху тоалетната чиния. В никакъв случай детето не трябва да се чувства несигурно на нея. Убедете се, че седалката е достатъчно здрава и няма никакви стърчащи части, които могат да наранят детето.

0 comments:

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP